suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomen ympäristökeskus SYKE

Laadunvarmistuspalvelut laboratorioille ja kenttätoimijoille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Pätevyyskokeet ja vertailumittaukset ovat laboratorioille ja muille toimijoille tarjottuja laadunarviointipalveluja, joilla toimijat voivat todentaa omaa osaamistaan asiakkailleen ja sidosryhmilleen.

Suomen ympäristökeskuksessa Proftest SYKE järjestää pätevyyskokeita ja vertailumittauksia ympäristönäytteiden määrityksille, uima-allas- ja talousvesien määrityksille, kiinteiden polttoaineiden lämpöarvomäärityksille sekä sisäilmanäytteiden, rakennus- ja kierrätysmateriaalien testauksille.

Vertailumittauksia järjestetään myös näytteenotosta ja kenttämittauksista. Lisäksi Proftest SYKE toimii vertailumittaustoiminnan asiantuntijoina muiden laitosten järjestämissä vertailumittauksissa.

Vertailumittauksiin osallistuu sekä kansallisia että kansainvälisiä toimijoita.

Vuosisuunnitelma sekä lisätietoa Proftest SYKEn verkkosivuilta.

Toimi näin

Järjestettävät pätevyyskokeet ja vertailumittaukset löytyvät vuosisuunnitelmasta, joka julkaistaan toimintamme verkkosivuilla. Tilaukset voi tehdä sähköisessä asiakasjärjestelmässämme (ProftestWEB) tai ottamalla yhteyttä meihin (proftest@ymparisto.fi).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Pätevyyskokeiden ja vertailumittauksen hinnat perustuvat kierroskohtaiseen toteutukseen ja ne tiedotetaan vuosisuunnitelmassa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomen ympäristökeskus SYKE
Palvelusta vastaaSuomen ympäristökeskus SYKE
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Suomen ympäristökeskus SYKE
Päivitetty: 24.5.2019