suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Someron kaupunki

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • Somero
  • Julkinen palvelu

Suoritamme luuston ja keuhkojen perusröntgentutkimuksia nykyaikaisella kuvauslaitteella. Potilaat tulevat kuvaukseen lääkärin lähetteellä. Röntgenlääkärin suorittamat tutkimukset tehdään Forssan Sairaalassa, jonne aika varataan Someron röntgenistä. Hoitava lääkäri kertoo tutkimustulokset.

Yksityislääkärin lähetteellä tehtävistä röntgentutkimuksista peritään 50,00 e maksu. Asiakkaan omaan käyttöön tulevat röntgenkuvien kopiot ovat maksullisia 10,00 e/tutkimus.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSomeron kaupunki
Palvelusta vastaaSomeron kaupunki
Alue Somero
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Someron kaupunki
Päivitetty: 17.1.2020