suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kuvantamispalvelut raskauden aikana

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat keskusneuvolasta varhaisraskauden yleisen ultraäänitutkimuksen ja rakenneultraäänitutkimuksen. Ultraäänitutkimuksella voidaan seurata myös raskauden etenemistä ja sikiön kasvua ja kehitystä tarpeen mukaan.

Oulun kaupunki ostaa muut kuvantamispalvelut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä.

Toimi näin

Saat ensimmäisellä neuvolakäynnillä tiedon raskausseulonnasta sekä vastaanottoajan varhaisraskauden yleiseen ultraäänitutkimukseen. Rakenneultraäänitutkimukseen saat ajan ultraäänihoitajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Tarvitset lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteen kuvantamistutkimuksiin.

Palvelu on maksuton.

Varhaisraskauden yleinen ultraäänitutkimus ja rakenneultraäänitutkimus ovat maksuttomia. Kaikista muista ultraäänitutkimuksista ja keskusneuvolan lääkärivastaanottokäynneistä peritään asiakasmaksu.

Katso maksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut".

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 25.9.2020