suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Röntgentutkimusten ajanvarauskäytännöt muuttuvat 3.3.2021 alkaen. Jatkossa sinun tulee varata aika tutkimukseen.

Nokian terveyspalveluiden röntgenkuvaukset tuotetaan terveyskeskuksen omana palveluna. Kuvaamme luuston ja keuhkojen röntgentutkimuksia.

Kun olet saanut lääkärin lähetteen röntgenkuvaukseen, voit varata kuvausajan puhelimitse tai sähköisesti. Sähköisesti aikoja voit tällä hetkellä ...

Toimi näin

Tarvittaessa ota yhteyttä röntgenin palvelupuhelimeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Ajanvaraus röntgentutkimukseen

Röntgentutkimuksiin sinun tulee varata aika, joko sähköisesti Nokian kaupungin verkkosivuilta nokia.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 03-5652 1300 tai Vihnuksen terveysaseman palvelupisteeltä klo 8-14 välisenä aikana. Huomioithan, että röntgentutkimukseen aikaa varatessasi sinulla tulee olla hoitavan lääkärin kirjoittama röntgenlähete.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Palvelun toteuttaa

Nokian kaupunki

Palvelusta vastaa

Nokian kaupunki
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 21.10.2022