suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Röntgentutkimusten ajanvarauskäytännöt muuttuvat 3.3.2021 alkaen. Jatkossa sinun tulee varata aika tutkimukseen.

Nokian terveyspalveluiden röntgenkuvaukset tuotetaan terveyskeskuksen omana palveluna. Kuvaamme luuston ja keuhkojen röntgentutkimuksia.

Kun olet saanut lääkärin lähetteen röntgenkuvaukseen, voit varata kuvausajan puhelimitse tai sähköisesti. Sähköisesti aikoja voit tällä hetkellä varata vain tiettyihin tutkimuksiin (keuhkot, olkapää, ranne/käsi, nilkka/jalkaterä). Murtumakontrolleja ei voi varata sähköisesti.

Röntgenosasto sijaitsee Vihnuksen terveysaseman 0-kerroksessa ja sisäänkäynti sijaitsee Vihnusjärven puolella. Pysäköintipaikat sijaitsevat yläpihalla.

Sisääntuloaulassa on itseilmoittautumispiste, johon voi ilmoittautua kela-kortilla, ajokortilla tai näppäilemällä henkilötunnuksesi. Laitteesta saat tulosteen, jossa on tietoja vuoronumerostasi ja odotusaulasta, jonne voit siirtyä odottamaan vuoroasi. Hoitajan kutsuessa sinua kuvaukseen tulee aulan infonäyttöön vuoronumerosi.

Ultraäänitutkimukset

Nokian terveyspalveluiden ultraäänitutkimukset tekee Terveystalo. Jos olet saanut Nokialta lähetteen ultraäänitutkimukseen, Terveystalo ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen tutkimusajan ja paikan.

Toimi näin

Tarvittaessa ota yhteyttä röntgenin palvelupuhelimeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Ajanvaraus röntgentutkimukseen

Röntgentutkimuksiin sinun tulee varata aika, joko sähköisesti Nokian kaupungin verkkosivuilta nokia.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 03-5652 1300 tai Vihnuksen terveysaseman palvelupisteeltä klo 8-14 välisenä aikana. Huomioithan, että röntgentutkimukseen aikaa varatessasi sinulla tulee olla hoitavan lääkärin kirjoittama röntgenlähete.

Palvelu on maksuton.

Maksuasetuksen mukaan

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 6.7.2021