suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kaupunki

Kuvantamispalvelut.

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lääkäri voi tehdä sairauden/tapaturman tutkimista tai seurantaa varten röntgenlähetteen. Röntgenlähetteellä pääset arkisin Härkätien pääterveysasemalla olevaan kuvantamisyksikköön röntgentutkimuksiin, hammaskuvauksiin sekä radiologin suorittamiin ultraäänitutkimuksiin. Ultraäänitutkimuksia tehdään kerrran viikossa. Röntgenkuvat voidaan siirtää sähköisesti Varsinais-Suomen alueen sairaaloihin ja joihinkin yksityislääkäriasemiin. Erikoissairaanhoidosta ostettavien kuvantamislähetteiden käsittely tapahtuu myös kuvantamisyksikön kautta.

Toimi näin

Ajanvaraus ma-to klo 8-15 ja pe 8-14.30 p. 050 3881152.

Voit ilmoittautua  asiointiluukulla tai mennä suoraan odotusaulaan B

Tutkimusajan ja mahdolliset esivalmisteluohjeet saat lääkärin/hoitajan vastaanotolta tai kuvantamisesta. Hammaskuvaukseen voit valmistautua poistamalla ennen tutkimusta pään ja kaulan alueen korut ja lävistykset.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Ultraäänitutkimuksia tehdään vain terveyskeskuslääkärin ja Liedon kunnan työterveyslääkärin lähetteellä. Raskaana olevien kuvauksessa on käytettävä lisäsuojausta, joten ilmoita ennen kuvausta, jos olet raskaana.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kaupunki
Palvelusta vastaaLiedon kaupunki
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kaupunki
Päivitetty: 9.10.2020