suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuksessa otetaan tavallisimmat lääkärin tarvitsemat natiiviröntgentutkimukset.

Röntgenissä on myös OPTG-laite hammaskuvauksia varten. Digikameralla otettavat ihokuvaukset suoritetaan myös röntgenissä.

Röntgenissä on vuonna 2005 asennetut digilaitteet kuvantamista varten. Rtg-kuvanluku, tallennus ja kuvansiirto tapahtuvat sähköisillä järjestelmillä. Kuvat saa mukaan cd-levykkeellä tarvittaessa.

Röntgen on avoinna ma-pe klo 8.15 - 15.45.

Toimi näin

Varaa aika puhelimitse joko röntgenistä tai oman alueen hoitajilta klo 10:00-15:00 välisenä aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Palvelu on maksuton.

Poikkeuksena yksityislääkärin pyytämät röntgentutkimukset ovat maksullisia. Yksityislääkärin lähetteellä röntgentutkimus 63,29 euroa/tutkimus (vuonna 2020).

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 6.7.2020