suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Kempeleen terveyskeskuksen röntgen suorittaa perusterveydenhuoltoon liittyviä peruskuvauksia ja ultraäänitutkimuksia terveyskeskuslääkärin lähetteellä. Muuta kuvaukset tehdään ostopalveluna lääkärin lähetteellä tai erikoissairaanhoidossa.

Toimi näin

Röngen- tai ultraäänitutkimusaika varataan Kempeleen terveyskeskuksen kiireettömästä ajanvarausnumerosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Palvelu on maksuton.

Natiivikuvaukset ovat maksuttomia, mutta ultraäänitutkimuksista sekä ostopalveluna tehtävistä kuvauksista laskutetaan sairaalan poliklinikkamaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKempeleen kunta
Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 14.4.2020