suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Keskusterveysaseman röntgenissä tehdään keskitetysti kaikki röntgentutkimukset. Ultraäänitutkimukset tehdään keskitetysti Kangasalan keskusterveysasemalla.

Tietokonetomografia- ja magneettikuvauksia ei tehdä Kangasalla, vaan ne järjestetään lääketieteellisin perustein esimerkiksi sairaalassa.

Toimi näin

Ajanvarauksen röntgen- tai ultraäänitutkimukseen voit tehdä OmaAseman numerosta. Tutkimukseen tullessa ei tarvitse erikseen ilmoittautua, kun aika on varattuna.

Hammasröntgenkuvaukseen sinun tulee varata aika suun terveyspalvelujen ajanvarauksen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 10.3.2022