suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Kuvantamispalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Kuvantamistutkimuksia tekevät mm. terveyskeskukset ja sairaalat. Kuvantamisen toimipisteet ovat Hankasalmen, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemilla.

Toimi näin

Aika kuvantamistutkimuksiin varataan oman terveysaseman ajanvarausnumerosta. Ainoastaan päivystykselliset tutkimukset suoritetaan ilman ajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Alavatsan, ylävatsan ja kokovatsan ultraäänitutkimuksiin liittyy valmistautumisohjeita, joita tulee noudattaa. Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Osa palveluista on maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Alue Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 20.5.2019