suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Kuntoutustutkimuspoliklinikka

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntoutustutkimuspoliklinikalla tehdään polikliinisesti aikuisten kuntoutustarvetta ja -mahdollisuuksia selvittäviä tutkimuksia, kuntoutussuunnitelmia sekä työkyvyn arviointeja, kun toimintakyky on rajoittunut sairauden tai vamman vuoksi. Aivovammojen vaikeusasteen arviointi ja oireenmukainen hoito ja kuntoutusarviot sekä selkäydinvammapotilaiden kuntoutusarviot on keskitetty kuntoutustutkimuspoliklinikalle. Perusterveydenhuoltoa tukevana toimintana tehdään kehitysvammaisten kuntoutustarpeen arvioita ja vaativien kuntoutussuunnitelmien laadintaa.

Kuntoutustutkimuspoliklinikalle asiakkaat tulevat tutkimuksiin eri erikoisaloilta keskussairaalasta sekä perus- ja työterveydenhuollon yksiköitten kautta. Tutkimuksiin kuuluvat erikoislääkärin ja tarvittaessa sosiaalityöntekijän ja kuntoutusohjaajan vastaanotot, sekä psykologin ja keskussairaalan eri erikoisalojen asiantuntemus.

Toiminnan tukena on kuntoutustyöryhmä, jossa sairaalan työntekijöiden lisäksi on TE -toimiston edustus sekä yksilöllisen tarpeen mukaan muuta verkostoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon tullaan lähetteellä.

Lähetteen saa perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Palvelusta vastaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Alue Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Päivitetty: 3.9.2020