suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Kuntoutuspalvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuvälinepalvelut

Kuntoutuspoliklinikan apuvälineyksiköstä hankitaan ja lainataan lasten (alle 16 v.) apuvälineet sekä Lapin sairaanhoitopiirin saatavuusperusteiden mukaisesti aikuisten erityisosaamista vaativat sähköiset liikkumisen apuvälineet ja ympäristönhallintalaitteet sekä lapsille ja aikuisille kommunikaation tueksi ja kehittämiseksi tarvittavat apuvälineratkaisut. Tarvittaessa apuvälineiden käyttöön liittyen arvioidaan myös kodinmuutostyötarvetta.

Ammatillisen kuntoutuksen palvelut

Työkykyarvio on perusta ammatilliselle kuntoutukselle. Työkykyarvion keskiössä on, miten sairaus / vamma / haaste vaikuttaa asiakkaan työ- ja toimintakykyyn kaikki elämänalueet huomioiden. Tiimityönä tehtävä työkykyarvio on laaja-alainen ja moniammatillinen selvitys asiakkaan kokonaistilanteesta; työ- ja toimintakyvystä, kuntoutusmahdollisuuksista, nykytilanteesta ja historiasta painottuen opiskelun ja työelämän kokemuksiin. Arviossa perehdytään asiakkaan tilanteeseen kaikilta osin, arvioidaan toimintakyky yhdessä asiakkaan ja muiden toimijoiden kanssa, asetetaan tavoite asiakkaan kuntoutumiselle suhteessa työelämään sekä osallisuuteen yhteiskunnassa. Arvion ja tavoitteenasettelun perusteella laaditaan suositukset ja tarpeen mukaan seurataan kuntoutuksen etenemistä.

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

Poliklinikalla tehdään monialaista ja vaativaa kuntoutusta tarvitseville nuorille ja aikuisille kuntoutus-, hoito- ja palvelusuunnitelmia sekä seurataan niiden toteutusta.

Kuntoutusohjaus

Kuntoutusohjauksessa tarjotaan kuntoutujille ja heidän läheisilleen ohjausta, neuvontaa ja henkistä tukea kuntoutumiseen sekä arkista selviytymistä edistävien yksilöllisten ratkaisujen saavuttamiseen. Poliklinikan kuntoutusohjauspalvelut on suunnattu aikuisille liikuntavammaisille sekä neurologisesti sairastuneille henkilöille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 28.5.2021