suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pelkosenniemen kunta

Kuntoutusohjaus

  • Palvelu
  • Pelkosenniemi
  • Julkinen palvelu

Kuntoutusohjaaja ohjaa ja neuvoo asiakasta ja hänen läheisiään kuntoutuspalvelujärjestelmiin liittyvissä asioissa.

Kuntoutusohjauksen tavoitteena on asiakkaan itsenäinen elämä, arkielämän sujuvuus, omatoiminen selviytyminen, psyykkisen toimintakyvyn vahvistaminen, hyvinvoinnin sekä erilaisten toimintamahdollisuuksien tukeminen. Kuntoutusohjaus on asiakkaan ja hänen läheistensä kokonaisvaltaista t ...

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu eri-ikäisille kuntoutustarpeessa oleville henkilöille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntoutusohjaaja arvioi kuntoutujan toimintakykyä, selviytymistä ja elämänhallintaa kuntoutujan omassa arjessa ja elinympäristössä. Kuntoutusohjaaja selvittää arvioinnin avulla, millaista kuntoutusta ja millaisia palveluja kuntoutuja tarvitsee. Kuntoutusohjauksessa voidaan myös auttaa kuntoutujaa siirtymään työelämään esimerkiksi työnohjauksen avulla.

Kuntoutuja saa tarvittaessa tietoa siitä, mitä etuuksia hän voisi saada, sekä apua niiden hakemiseen. Lisäksi kuntoutuja saa sairauteensa tai vammaansa liittyvää käytännön tietoa sekä opastusta tarvittavien apuvälineiden käyttöön. Kuntoutusohjaaja tukee ja auttaa kuntoutujaa myös esimerkiksi muiden tahojen kanssa käytävissä palavereissa ja kuntoutuksen suunnittelussa.

Kuntoutusohjauksen tarkoituksena on varmistaa, että kuntoutus tukee kuntoutujan selviytymistä arjessa. Tavoitteena on, että kuntoutujan arki on sujuvaa ja että hän pystyy elämään mielekästä elämää.

Kuntoutusohjausta järjestävät mm. hyvinvointialueet, sairaalat, Kela, TE-palvelut, vakuutusyhtiöt, säätiöt ja järjestöt sekä yksityiset palveluntuottajat.

Palvelun toteuttaa

Pelkosenniemen kunta

Palvelusta vastaa

Pelkosenniemen kunta
Tekstistä vastaa: Pelkosenniemen kunta
Päivitetty: 2.11.2022