suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kuntoutusohjauksen palvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Kuntoutusohjauksessa saat apua eri kuntoutusmahdollisuuksien selvittämisessä. Sinä ja perheesi/lähiympäristösi saatte ohjausta ja neuvontaa sairauden ja/tai vammautumisen aiheuttamassa muutostilanteessa.

Toimi näin

Ota yhteyttä kuntoutussuunnittelijaa puhelimitse. Yhteyden kuntoutussuunnittelijaan voi ottaa luvallasi läheisesi tai sosiaali- tai terveydenhuollon työntekijä tai muu viranomainen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit ottaa yhteyttä, kun haluat selvittää millaisia lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja/ keinoja on saatavissa arkesi helpottamiseksi.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokaisella kuntoutusta tarvitsevalla on oikeus saada tietää erilaisista kuntoutusmahdollisuuksista ja päästä niiden piiriin. Jotta kuntoutuminen pääsisi alkuun ja etenisi toivotulla tavalla, henkilö voi osallistua kuntoutusohjaukseen. Kuntoutusohjauksen tavoitteena on edistää kuntoutuksen vaikuttavuutta henkilön omassa elinympäristössä. Näin henkilö oppii elämään sairautensa tai vammansa kanssa sujuvaa arkea ja mielekästä elämää.

Kuntoutusohjauksessa henkilön toimintakykyä, selviytymistä ja elämänhallintaa arvioidaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti hänen omassa arjessaan. Arvioinnin avulla selvitetään, millaista kuntoutusta ja mitä palveluja henkilö tarvitsisi.

Kuntoutusohjaukseen voi kuulua henkilön työelämään siirtymistä helpottavia toimia, kuten työnohjausta. Kuntoutusohjauksessa saa tarvittaessa apua myös kuntoutuksen aikaisten etuuksien kartoittamiseen ja niiden hakemiseen. Lisäksi kuntoutusohjauksessa tarjotaan kyseiseen sairauteen tai vammaan liittyvää käytännön tietoa sekä opastusta tarvittavien apuvälineiden käyttöön. Kuntoutusohjaaja on henkilön tukena ja apuna esimerkiksi muiden tahojen kanssa käytävissä palavereissa ja itse kuntoutuksen suunnittelussa.

Kuntoutusohjausta järjestävät mm. kunnat, sairaalat, Kela, TE-palvelut, vakuutusyhtiöt, säätiöt ja järjestöt sekä yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 20.2.2020