suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kuntoutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Someron kaupunki
Alue: Somero
Palvelun kieli: suomi

 Kuntoutus toimii terveyskeskuksen yhteydessä 2. kerroksessa. Kuntoutuksessa työskentelee 2 fysioterapeuttia ja 2 kuntohoitajaa. Kuntoutuksessa annetaan sekä yksilö- että ryhmäkuntoutusta. Toimintaan kuuluu mm:fysioterapeuttinen tutkiminen, fysioterapeuttinen neuvonta,liike- ja liikuntahoidot, työfysioterapiapalvelut, fysikaaliset hoidot, akupunktio ja lymfaterapia.Yksilöhoitoihin tarvitaan lääkärin lähete.Ryhmäkuntoutusta järjestetään esim. tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja neurologisia sairauksia sairastaville. Ryhmiin pääsee lääkärin lähetteellä.Ryhmiä ovat esim. tules-ryhmät; niska- selkä-, olka-, alaraaja-, sekä erityisliikuntaryhmiä; "neuro"-ryhmä ja kehitysvammaisten työkeskuksen taukojumppa. Tarpeen mukaan kootaan muitakin ryhmiä. Ryhmistä saa lisätietoja kuntoutuksesta.          


Tausta ja lainsäädäntö

Jokaisella kuntoutusta tarvitsevalla on oikeus saada tietää erilaisista kuntoutusmahdollisuuksista ja päästä niiden piiriin.

Kuntoutusta järjestävät mm. kunnat, sairaanhoitopiirit, Kela, työeläkeyhtiöt, opetusviranomaiset sekä säätiöt ja järjestöt. Palvelujen yhteensovittaminen määritellään henkilön yksilöllisessä kuntoutussuunnitelmassa.


Palvelun toteuttaa: 
Someron kaupunki