suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Kuntouttava työtoiminta -Veajuiduhttin bargodoaibma

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu
Alue Utsjoki
Palvelun kielet suomi, pohjoissaame

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttömänä olleelle henkilölle, joka saa työttömyyden perusteella toimeentulotukea ja/tai työmarkkinatukea.

Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan aina aktivointisuunnitelmassa. Aktivointisuunnitelma laaditaan yhdessä asiakkaan, sosiaalitoimen ja työvoimaneuvojan kanssa. Suunnitelmassa nimetään tavoitteet ja keinot, joiden avulla parhaiten edistetään asiakkaan työllistymistä, parannetaan hänen työ- ja toimintakykyään sekä yleistä elämänhallintaansa.


Toimi näin

Lisätietoja kuntouttavasta työtoiminnasta vastaavalta sosiaaliohjaajalta puh. 040 676 5004.


Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvan täytyy olla työtön työnhakija te-toimistossa.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta


openptv_serviceView_serviceProducerInfo: 
Utsjoen kunta