suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavalla työtoiminnalla pyritään parantamaan pitkään työttöminä olleiden elämänhallintaa ja työ- ja toimintakykyä sekä avaamaan heille yksilöllisiä väyliä joko suoraan tai työvoimahallinnon toimenpiteiden kautta työelämään.

Toimi näin

Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan sosiaalipalveluiden, TE-palveluiden ja asiakkaan yhteistyössä laatimassa aktivointisuunnitelmassa. Voit tiedustella asiasta sosiaaliohjaajalta tai TE-palveluiden asiantuntijalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Palvelusta vastaaSuupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Alue Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Päivitetty: 28.5.2019