suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavalla työtoiminnalla vahvistetaan pitkää työmarkkinoilta poissa olleiden työllistymis- ja koulutusvalmiuksia. Kuntouttava työtoiminta perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta.

Kuntouttava työtoiminta on toimenpiteitä (kuntoutumista tukevat palvelut, koulutus, tuettu työllistäminen jne.), joilla edistetään pitkään jatkuneen työttömyyden perusteella työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saavan henkilön työllistymistä.

Toimi näin

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajat vastaavat kuntouttavassa työtoiminnassa olevien asiakkaiden ohjaamisesta Saarikan alueella.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava työtoiminnan piiriin kuuluvat työttömät, alle 25-vuotiaat työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saavat sekä työttömät 25 vuotta täyttäneet työmarkkinatukeen oikeutetut tai toimeentulotukea saavat lain yksityiskohtaiset kriteerit täyttävät.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 1.3.2021