suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Someron kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Somero
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on vuonna 2001 kuntien velvollisuudeksi tullut sosiaalipalvelu. Toiminnan kohteena ovat pitkään työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saaneet henkilöt. Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan aina aktivointisuunnitelmassa. Se laaditaan yhteistyössä asiakkaan sekä sosiaalitoimiston ja työ- ja elinkeinotoimiston edustajien kanssa. Suunnitelmassa kartoitetaan asiakkaan kokonaistilanne, jonka pohjalta yhdessä mietitään vaihtoehtoja, jotka sekä vastaavat asiakkaan työ- ja toimintakykyä että edistävät hänen elämänhallintaansa ja työllistymistään.

Kuntouttava työtoiminta voi kestää 3-24 kuukautta. 12 kuukauden aikana toimintapäiviä voi olla 230. Sopimuksen mukaisesti toimintaa on 1-4 päivänä viikossa, ja päivittäiseksi toiminta-ajaksi voidaan sopia 4-8 tuntia.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvaa saa pääsääntöisesti perustoimeentulona joko Kelan työmarkkinatukea tai kunnan toimeentulotukea. Lisäksi hänelle voidaan maksaa läsnäolopäiviltä Kelan kulukorvaus tai kunnan sosiaalitoimen myöntämä toimintaraha (9 e / päivä, vuonna 2019). Myös matkakorvaus on mahdollinen.

Someron kaupunki järjestää työtoimintaa Ecotekolassa, osoitteessa Tehdaskuja 6 ja Jukolantie 3. Kuntouttavaa työtoimintaa voi tehdä sopimuksen mukaan myös kaupungin eri yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä ja seurakunnissa. Mahdollisia toimintapaikkoja ovat esimerkiksi päiväkoti, keittiö, terveyskeskuksen vuodeosasto sekä teknisen toimen kohde.

Toimi näin

Ota yhteyttä työtoimintaan Jukolantie 3, 31400 Somero tai TE-toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Toiminnan kohteena ovat pitkään työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saaneet henkilöt.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSomeron kaupunki
Palvelusta vastaaSomeron kaupunki
Alue Somero
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Someron kaupunki
Päivitetty: 10.12.2019