suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja lisätä mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu pidempään työttöminä olleille henkilöille.

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman kautta. Sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä arvioi palvelutarpeen, jonka perusteella voidaan sopia kuntouttavasta työtoiminnasta TE-toimiston kanssa tehtävässä aktivointisuunnitelmassa.

Aktivointisuunnitelman saadaksesi, ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai TE-toimistoon.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestää kunta. Toiminta sijoittuu yleensä kunnan toimipisteisiin sekä mahdollisesti eri yhdistyksiin avustaviin tehtäviin. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tavoitteena on esimerkiksi totuttautua työelämän pelisääntöihin ja kehittää omaa elämänhallintaa.

Toimi näin

Palveluihin voi hakeutua TE-toimiston, sosiaalipalveluiden, muiden yhteistyötahojen tai työnhakijan omasta aloitteesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan aktivointisuunnitelmassa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmeksen kaupunki, Ilomantsin kunta, Rääkkylän kunta, Joensuun kaupunki, Lieksan kaupunki, Polvijärven kunta, Kiteen kaupunki, Outokummun kaupunki, Liperin kunta, Kontiolahden kunta, Juuan kunta, Heinäveden kunta, Tohmajärven kunta
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 26.7.2021