suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kuntouttava työtoiminta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Ruoveden kunta
Alue: Ruovesi
Palvelun kieli: suomi

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua. Toiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään. Ruoveden kunta vastaa kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä.

Kuntouttavan työtoiminnan työpaikka, työtehtävät ja työaika sovitaan asiakkaan elämäntilanne huomioiden. Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja edistää hänen työllistymistään huomioiden asiakkaan yksilölliset tarpeet. Siten edistetään pitkäaikaistyöttömän mahdollisuutta edetä työhön avoimille markkinoille tai koulutukseen. Työpäiviä voi olla viikossa 1-4 ja työaika on yleensä 4-6 tuntia. Sopimusaika on 3 kuukaudesta jopa 24 kuukauteen. Kyseessä ei ole työsuhde, joten työtoimintaan osallistujalle maksetaan työmarkkinatukea ja ylläpitokorvausta.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistujat työskentelevät avustavissa tehtävissä, eikä heillä voida korvata virka- tai työsuhteisia työntekijöitä. Toiminta sijoittuu yleensä kunnan eri toimipisteisiin sekä eri yhdistyksiin avustaviin tehtäviin. TE-toimiston ja Ruoveden kunnan työllisyyspalvelujen työntekijät laativat kanssasi aktivointisuunnitelman. Siinä sovitaan kuntouttavasta työtoiminnasta ja sen sisällöstä.


Toimi näin

Varaa aika TE-toimistosta ja kysy aktivointisuunnitelmasta sekä kuntouttavasta työtoiminnasta.


Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolain mukaiset edellytykset.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta


Palvelun toteuttaa: 
Ruoveden kunta