suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen pohjautuu aktivointisuunnitelmaan, jonka työ- ja elinkeinotoimiston, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaalitoimen ja kaupungin työllistymisestä vastaavat toimijat laativat yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaan 1 - 4 päivänä viikossa Raahen kaupungin eri toimipisteissä.

Toimi näin

Ota yhteyttä Raahen kaupungin työnsuunnittelijaan tai työhönvalmentajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavan työtoimintaan ovat oikeutettuja pitkään työttömänä olleet henkilöt, jotka ovat työmarkkinatuen tai toimeentulotuen piirissä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 5.1.2020