suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työtoiminnan tarkoituksena on löytää henkilölle sopiva työtoimintapaikka ottaen huomioon hänen koulutuksensa, työkokemuksensa ja elämäntilanteensa sekä ehkäistä syrjäytymistä ja parantaa henkilön elämänhallintakykyä.

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman laatimisen kautta. Aktivointisuunnitelma laaditaan aina yhteistyössä sosiaaliviranomaisen ja työvoimaviranomaisen kanssa. Lisäksi kuntouttavassa työtoiminnassa olevien asiakkaiden tilannetta seurataan säännöllisesti aktivointisuunnitelmien uusintojen kautta.

Toimi näin

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään alueen pitkäaikaistyöttömille erillisten suunnitelmien mukaisesti. PoSan alueen kunnissa palvelee sosiaaliohjaaja, jolla on vastaanottoaika ilman ajanvarausta viikoittain.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joille maksetaan työmarkkinatukea tai myönnetään toimeentulotukea työttömyyden perusteella. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa pitkään työttömänä olleen henkilön elämänhallintaa ja mahdollisuuksia työllistymiseen ja/tai koulutukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 11.8.2020