suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työnhakija-asiakas voidaan työttömyyden pitkittyessä ohjata kuntouttavan työtoiminnan lakiin perustuvaan työllisyyspalveluiden koordinoimaan kuntouttavan työtoiminnan palveluun, mikäli se on hänen työmarkkinatilanteensa puolesta perusteltua. Alle 25-vuotias työtön nuori voidaan ohjata palveluun lyhyemmänkin työttömyyden perusteella. Palvelun tavoitteena on tukea ja mahdollistaa työttömän henkilön osallistuminen myöhemmässä vaiheessa tyyöhön ja muihin työllistämistä edistäviin palveluihin. Palvelun kesto on min. 3 kk ja max. 24 kk, jonka jälkeen palvelua voidaan edelleen jatkaa perustelusta syystä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 16.9.2021