suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työtoiminnan tavoitteena on auttaa sinua pääsemään työhön, koulutukseen tai TE-hallinnon työllistymistä edistäviin palveluihin tukemalla elämänhallintaasi ja toimintakykyäsi. Näitä palveluita ovat esimerkiksi työkokeilu ja palkkatukityö.

Kunta ja TE-toimisto laativat kanssasi suunnitelman, jossa sovitaan työtoiminnasta ja sen sisällöistä ja tavoitteista. Työtoimintaa järjestetään yksilöllisen tarpeesi mukaan yksi - neljä päivää viikossa, neljä - kuusi tuntia päivässä 3-24 kuukauden ajan.

Työtoiminnan aikana pääset kokeilemaan erilaisia työtehtäviä ja työympäristöjä. Pääset kehittämään osaamistasi ja sitä kautta löytämään oman ammatillisen polkusi. Polun löytämisessä sinua tukevat työvalmentajamme ja yhteistyötahomme, kuten esimerkiksi oppilaitokset ja erilaisten palvelujen tuottajat. Myös osaamisen opinnollistaminen voi tulla kyseeseen.

Työtoiminnan aikana pystyt myös saamaan näyttöä työ- ja toimintakyvystäsi sekä itsellesi että eri viranomaistahoille. Myös näissä työkyvyn arviointiprosesseissa työvalmentajat ovat tukenasi.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä suoraan kuntouttavan työtoiminnan ohjaajaan tai voit jättää yhteydenottopyynnön sähköisellä lomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 8.3.2022