suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pedersören kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Pedersören kunta
  • Julkinen palvelu

Olet oikeutettu kuntouttavaan työtoimintaan, jos olet ollut pitkään työttömänä tai olet muuten haastavassa työmarkkinatilanteessa. Työtoiminnan tavoitteena on parantaa työ- ja toimintakykyäsi sekä vahvistaa elämänhallintaasi.

Kanssasi tehdään aktivointisuunnitelma tai monialainen työllistymissuunnitelma yhteistyössä kaupungin sekä työ- elinkeinotoimiston kanssa. Suunnitelmassa määritellään tarvitsemasi palvelut.

Kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan kaupungin omissa yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä, valtiolla ja uskonnollisissa yhdyskunnissa.

Kuntouttava työtoiminta ei ole työsuhde, joten työssäoloehto ja eläke eivät kerry osallistumisen ajalta. Osallistumisaikana työnhaku pysyy kuitenkin voimassa ja työttömyyden kertymä juoksee katkotta.

Toimi näin

Kuntouttavasta työtoiminnasta saa lisätietoja Pedersören kunnan työllistämiskoordinaattorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPedersören kunta
Palvelusta vastaaPedersören kunta
Alue Pedersören kunta
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Pedersören kunta
Päivitetty: 26.6.2020