suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos olet työtön työnhakija, etkä toimintakykysi asettamien rajoitusten vuoksi pysty työllistymään avoimille työmarkkinoille tai osallistumaan muihin julkisiin työvoimapalveluihin, sinulle voidaan järjestää kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen edellyttää aina aktivointisuunnitelman laatimista. Jos arvioidaan, ettet työ- ja toimintakykysi asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestää asiakkaan kotikunta. Paimion kaupunki tuottaa kuntouttavaa työtoimintaa myös Sauvon kunnalle. Järjestämme työtoimintaa sekä itse useissa eri kunnan kohteissa että hankimme sitä yhdistyksiltä, säätiöiltä ja uskonnollisilta yhdyskunnilta. Toimintakeskus Apila on Paimiossa sijaitseva kuntouttavan työtoiminnan paja ja yksi kuntouttavan työtoiminnan järjestämispaikka. Kuntouttava työtoiminta on sovitettava työ- ja toimintakykysi sekä osaamisesi mukaan niin, että se on työmarkkinoille pääsyn kannalta mielekästä ja riittävän vaativaa.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään vähintään kolmen kuukauden jaksoksi kerrallaan. Työtoimintapäiviä on oltava vähintään yksi viikossa ja enintään niitä voi olla neljä kalenteriviikossa. Yhden työtoimintapäivän tulee kestää vähintään neljä tuntia.

Kuntouttavan työtoimintajakson ajalta sinulla on mahdollisuus saada työttömyysetuutta ja verotonta ylläpitokorvausta osallistumispäiviltä. Lisäksi saat halutessasi maksuttoman henkilökuntakoodin uimahalliin ja kuntosalille.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on edistää työllistymistäsi, parantaa elämänhallintaasi ja tukea yhteiskunnallista osallisuuttasi.

Toimi näin

Jos olet työtön tai toimeentulotukea pääasiallisena tulona saava henkilö, mutta et ole vielä saanut kutsua aktivointisuunnitelman laadintaan ja haluat kuitenkin osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, soita työvoimasuunnittelijalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 13.10.2021