suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Olet oikeutettu kuntouttavaan työtoimintaan, jos olet ollut pitkään työttömänä tai olet muuten haastavassa työmarkkinatilanteessa. Työtoiminnan tavoitteena on parantaa työ- ja toimintakykyäsi sekä vahvistaa elämänhallintaasi.

Kanssasi tehdään aktivointisuunnitelma tai monialainen työllistymissuunnitelma yhteistyössä kaupungin sekä työ- elinkeinotoimiston kanssa. Suunnitelmassa määritellään tarvitsemasi palvelut.

Kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan kaupungin omissa yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä, valtiolla ja uskonnollisissa yhdyskunnissa. Voit saada kuntouttavaa työtoimintaa 3–24 kuukautta kestävän jakson kerrallaan.

Kuntouttava työtoiminta ei ole työsuhde, joten työssäoloehto ja eläke eivät kerry osallistumisen ajalta. Osallistumisaikana työnhaku pysyy kuitenkin voimassa ja työttömyyden kertymä juoksee katkotta.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä Naantalin työllistämispalveluiden sosiaaliohjaajiin, jos olet kiinnostunut kuntouttavaan työtoimintaan pääsemisestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Olet oikeutettu kuntouttavaan työtoimintaan, jos olet ollut pitkään työttömänä tai olet muuten haastavassa työmarkkinatilanteessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 24.3.2021