suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Multian kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Multia
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saavan työttömän henkilön edellytyksiä työllistyä tai osallistua koulutukseen tai työ- ja elinkeinohallinnon tarjoamaan työllistymistä edistävään palveluun.

Kuntouttavalla työtoiminnalla halutaan vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä. Toiminnalla pyritään myös ehkäisemään syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuus työtoimintaan ja muihin palveluihin. Palveluiden suunnittelussa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan henkilökohtainen tilanne.

Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua 1-4 päivää / viikko, 4-8 tuntia / päivä. Toiminnasta sovitaan kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella. Kuntouttavan työtoiminnan kesto voidaan porrastaa aktivointisuunnitelmassa siten, että alkuvaiheessa työtoiminnan päiviä on vähemmän ja muita tarvittavia palveluja enemmän. Asiakkaan valmiuksien parantuessa työtoiminnan päiviä voidaan lisätä. Kuntouttavasta työtoiminnasta maksetaan 9 € kulukorvaus / toteutunut toimintapäivä.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään tai sosiaaliohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavaa työtoimintaa ovat oikeutettuja saamaan pitkään työttömänä olleet henkilöt, jotka saavat työmarkkina- tai toimeentulotukea.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMultian kunta
Palvelusta vastaaMultian kunta
Alue Multia
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Multian kunta
Päivitetty: 11.3.2020