suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Laki velvoittaa kuntaa järjestämään kuntouttavaa työtoimintaa aktivointiehtoisille työttömille, joiden osalta työvoimahallinnon normaalit palvelut ovat riittämättömiä työllistymisedellytysten vahvistamiseen tai työllistymiseen.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan. Aktivointisuunnitelma on työvoimahallinnon ja kunnan aikuissosiaalityön ja asiakkaan yhteinen suunnitelma asiakkaan työllistymisen ja työllistymisedellytysten parantamiseksi. Aktivointisuunnitelmaa laadittaessa on aina ensin selvitettävä mahdollisuus tarjota työtä tai työllistymistä edistäviä toimenpiteitä (normaalit työhallinnon palvelut). Jos Hyvinvointi-toimiala arvioi, ettei asiakas voi työ- ja toimintakyvystä johtuvien rajoitteiden vuoksi välittömästi osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, aktivointisuunnitelman tulee sisältää sellaisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja, jotka parantavat hänen mahdollisuuksiaan osallistua myöhemmin kuntouttavaan työtoimintaan. Kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata virka- tai työsuhteessa tehtävää työtä.

Lohjan kaupunki järjestää kuntouttavaa työtoimintaa omana toimintanaan (Mahis, Nuorisotyöpaja ja kaupungin eri yksiköt) sekä ostamalla palveluja kolmannen sektorin toimijoilta. Laki kieltää kuntouttavan työtoiminnan palvelujen ostamisen yrityksiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu, jonka järjestäminen perustuu viranomaisen tekemään päätökseen. Lohjan perusturvatoimessa asiakasohjausta tekevät ja palvelusta päättävät aikuissosiaalityön sosiaalineuvojat ja sosiaalityöntekijät sekä työvoiman palvelukeskuksen sosiaalityöntekijät.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLohjan kaupunki, Perusturvakuntayhtymä Karviainen
Palvelusta vastaaLohjan kaupunki
Alue Lohja
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 28.11.2019