suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Lieto
  • Julkinen palvelu

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta velvoittaa sosiaalitoimen ja työvoimatoimiston tekemään aktivointisuunnitelman pitkään työttömänä olleen työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saaneen henkilön kanssa.Tällaisen henkilön työ- ja toimintakykyä voidaan parantaa kuntouttavan työtoiminnan avulla.Kuntouttavaa työtoimintaa järjestää Liedossa Työllistämispalvelut, Kisällikellari

Toimi näin

Työllisyyspäällikkö p. 050 5540 835 Yritys- ja työllisyyskoordinaattori p. 050 3150 382 sposti etunimi.sukunimi(a)lieto.fi PL 24, Teollisuuskuja 2 A 21421 Lieto Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman laatimisen kautta. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä TE-toimiston ja sosiaalitoimen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunta työllistää lietolaisia työttömiä työnhakijoita, etusijalla ovat yli 300 päivää työttömänä olleet, alle 25 – vuotiaat nuoret sekä velvoitetyöllistettävät. Työllistämisen tavoitteena on löytää yksilöllinen ratkaisu jokaiselle asiakkaalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLiedon kunta
Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Alue Lieto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 18.6.2019