suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaa Laukaan kunnan työllisyyspalvelut yhteistyössä sosiaali- ja Te-palvelujen kanssa. Asiakkaat ohjautuvat kuntouttavaan työtoimintaan pääasiassa palveluohjauksen kautta.

Kuntouttavan työtoiminnan työtoimintapaikkoina voi toimia mikä tahansa kunnan yksikkö, työpajat ja kolmannen sektorin toimijat, joiden kanssa kunta on tehnyt ostopalvelusopimuksen.

Kuntouttava työtoiminta sovitetaan asiakkaan työ-ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaan niin, että se on työkykyä tukevaa ja edistävää. Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua 1-4 päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään pääsääntöisesti kolmen kuukauden mittaisissa jaksoissa maksimissaan yhteensä 24 kuukautta.

Kuntouttavan työtoiminnan ajalta Kela maksaa työmarkkinatuen ja yhdeksän euron suuruisen kulukorvauksen jokaiselta toteutuneelta toimintapäivältä. Laukaan kunta korvaa toimintaan osallistumisesta aiheutuneita matkakustannuksia halvimman mahdollisen matkustustavan mukaan, mikäli matka on yli kolme kilometriä suuntaansa.

Asiakkaalle tarjottavat palvelut kuntouttavan työtoiminnan aikana:

  • asiakkaan suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisen työtoiminnan sekä niihin liittyvän ohjauksen järjestäminen
  • työnhakua- ja opiskeluvalmiuksia parantavaa ohjausta
  • tarpeen mukaiset työ-ja toimintakyvyn arvioinnit
  • palautekeskustelut
  • jatkosuunnitelmien laatiminen

Toimi näin

Kuntouttava työtoimintaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajaan. Kunnan työllisyysyksikkö sijaitsee Laukaan kirkonkylässä Virastosydämen 2. kerroksessa. Lisätietoja työllisyysyksikön palveluista sekä henkilöstön yhteystiedot löydät kunnan verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisen edellytyksenä on pitkittynyt työttömyys.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020