suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaa Laukaan kunnan työllisyyspalvelut yhteistyössä sosiaali- ja Te-palvelujen kanssa. Asiakkaat ohjautuvat kuntouttavaan työtoimintaan pääasiassa palveluohjauksen kautta.

Kuntouttavan työtoiminnan työtoimintapaikkoina voi toimia mikä tahansa kunnan yksikkö, työpajat ja kolmannen sektorin toimijat, joiden kanssa kunta on tehnyt ostopalvelusopimuksen.

...

Toimi näin

Kuntouttava työtoimintaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajaan. Kunnan työllisyysyksikkö sijaitsee Laukaan kirkonkylässä Virastosydämen 2. kerroksessa. Lisätietoja työllisyysyksikön palveluista sekä henkilöstön yhteystiedot löydät kunnan verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisen edellytyksenä on pitkittynyt työttömyys.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua, jos on ollut työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on:

  • parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia
  • vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä
  • parantaa osallistujien arjen- ja elämänhallintaa.

Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Viranomaiset tekevät osallistujan kanssa aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 21.10.2022