suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on lakisääteistä sosiaalipalvelua, joka Lapinlahden kunnassa järjestetään työllisyyspalvelujen toimesta. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti 1-4 päivänä viikossa. Kuntouttavaan työtoimintaan voi liittää myös muita palveluja edesauttamaan tavoitteiden saavuttamista. Kuntouttavassa työtoiminnassa voi olla kunna ...

Toimi näin

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan, jonka työ- ja elinkeinotoimiston ja kunnan sosiaalihuollon viranomainen tai kuntakokeilun viranomainen laativat asiakkaan kanssa. Keskustele kuntouttavasta työtoiminnasta oman virkailijasi kanssa. Mikäli olet jonkin muun sosiaalipalvelun asiakas (esim. sosiaalityö, päihde- tai mt-palvelut), voit saada lähetteen kuntouttavaan työtoimintaan myös tätä kautta. Jos et vielä ole työnhakijana, ilmoittaudu ensin työttömäksi työnhakijaksi tyomarkkinatori.fi -sivustolla. Omavirkailijasi ottaa sinuun yhteyttä ja voitte yhdessä sopia sinulle parhaiten sopivista palveluista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelua saadaksesi sinun tulee olla työtön työnhakija ja sinulle tulee olla laadittu aktivointisuunnitelma tai monialainen työllistymissuunnitelma.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua, jos on ollut työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on:

  • parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia
  • vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä
  • parantaa osallistujien arjen- ja elämänhallintaa.

Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Viranomaiset tekevät osallistujan kanssa aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Palvelun toteuttaa

Lapinlahden kunta

Palvelusta vastaa

Lapinlahden kunta
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 21.10.2022