suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on lakisääteistä sosiaalipalvelua, joka Lapinlahden kunnassa järjestetään työllisyyspalvelujen toimesta. Kuntouttavan työtoiminnan kesto ja paikka räätälöidään asiakaskohtaisesti ja palveluun voi liittää muita palveluja edesauttamaan tavoitteiden saavuttamista. Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on kunnan omissa toimipisteissä sekä yhteistyö yhdistyksissä.

Toimi näin

Kuntouttavaan työtoimintaan pääsemiseksi asiakkaan tulee olla yhteydessä TE-toimiston omaan virkailijaan, sosiaalitoimistoon tai kunnan työllisyyspalveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Ennen palvelun aloittamista laaditaan yhteistyössä TE-toimiston kanssa aktivointisuunnitelma ja pohditaan toimintaa ohjaavat tavoitteet.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 6.5.2020