suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa asiakkaan työllistymisvalmiuksia, hyvinvointia ja elämänhallintaa. Työtoimintaa on 1-4 päivää viikossa ja 4-8 tuntia päivässä, sopimuksen mukaan. Myös työtoimintapaikka ja työtehtävät suunnitellaan yksilöllisesti. Työnhakijalle maksetaan työttömyysetuus ja tämän lisäksi kulukorvaus 9e/työtoimintapäivä.

Soiten alueella toimii Keski-Pohjanmaan TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu, jolla on Kokkolassa oma toimipisteensä. Maakunnassa työtä tekevät Soiten sosiaalialan ammattilaiset.

Keski-Pohjanmaan TYP-palvelun Halsuan, Kaustisen ja Vetelin toimipiste sijaitsee Perhe- ja sosiaalikeskus Pajalassa. Kannuksen toimipiste sijaitsee Kannuksen sosiaalitoimiston tiloissa. Toholammin ja Lestijärven toimipiste sijaitsee Toholammin sosiaalitoimistossa. Perhon toimipiste sijaitsee Perhon sosiaalitoimistossa.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajiin puhelimitse.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Halsua, Kannus, Kannus, Kaustinen, Kaustinen, Kokkola, Kokkola, Kruunupyy, Kruunupyy, Lestijärvi, Lestijärvi, Perho, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Toholampi, Veteli, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 6.10.2021