suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttavalla työtoiminnalla pyritään tukemaan edellytyksiäsi työelämään tai koulutukseen siirtymiseen vahvistamalla voimavarojasi ja toimintakykyäsi. Kuntouttava työtoiminta voi olla sinulle sopiva palvelu, mikäli et työ- ja toimintakykysi asettamien rajoitusten vuoksi voi ottaa vastaan työtä tai koulutusta tai osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitt ...

Toimi näin

Keskustele mahdollisuudestasi kuntouttavaan työtoimintaan oman asuinkuntasi työllisyyspalveluissa tai TE-toimistossa tai ota yhteyttä alueesi aikuissosiaalipalvelujen neuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu ja se on tarkoitettu 17 - 65 -vuotiaille pitkäaikaistyöttömille. Kuntouttavan työtoiminnan laissa määritellään tarkemmin kenelle toimintaa järjestetään.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua, jos on ollut työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on:

  • parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia
  • vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä
  • parantaa osallistujien arjen- ja elämänhallintaa.

Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Viranomaiset tekevät osallistujan kanssa aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Palvelun toteuttaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 6.4.2023