suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on kaupungin järjestämää toimintaa, jonka tarkoitus on parantaa henkilön elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle. Kuntouttavassa työtoiminnassa ei synny virkasuhdetta eikä työsuhdetta. Työtoiminta voi olla totuttautumista työelämän pelisääntöihin tai lähes tavallista kokopäivätyötä. Työtoimintajaksoon sisältyy yksilöllistä palveluohjausta.

Kuntouttava työtoiminta perustuu asiakkaan kanssa tehtyyn henkilökohtaiseen suunnitelmaan (aktivointisuunnitelma). Aktivointisuunnitelma laaditaan yhdessä asiakkaan ja työllisyyspalveluiden vastuuvirkailijan kanssa. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on katkaista nuorten työttömyys mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sekä parantaa pitkään työttömänä olleen henkilön työ- ja toimintakykyä. Kuntouttavalla työtoiminnalla voidaan myös ylläpitää työ- ja toimintakykyä.

Kangasalan kaupungilla on erilaisia kuntouttavan työtoiminnan paikkoja kaupungin toimipisteissä sekä työpajoilla. Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on myös erilaisissa yhdistyksissä, seurakunnissa ja urheiluseuroissa. Kuntouttavaa työtoimintaa ei ole mahdollistaa järjestää yksityisissä yrityksissä.

Toimi näin

Voit tiedustella mahdollisuuttasi osallistua kuntouttavaan työtoimintaan Kangasalan kaupungin työllisyyspalveluiden työntekijöiltä tai Pirkanmaan TE-toimistosta. TE-toimiston Oma asiointi -palvelun kautta on myös mahdollisuus jättää asiaan liittyvä yhteydenottopyyntö.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman kautta. Kangasalan kaupunki tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa työttömille asiakkaille. Asiakas sopii kuntouttavasta työtoiminnasta yhdessä työllisyyspalveluiden vastuuvirkailijan kanssa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 24.8.2020