suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on mielekästä, toimintakykyä ja osaamista vastaavaa tekemistä vaihtoehtona työttömyydelle. Se sovitetaan asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja osaamista vastaavaksi. Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaa kunta. Sitä voidaan toteuttaa mm. kaupungin omissa yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä, seurakunnalla ja valtiolla. Työtoiminta ei perustu työsuhteeseen eikä sill ...

Toimi näin

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä sosiaaliohjaajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Lain piiriin kuuluu työtön:

•alle 25-vuotias, joka on saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella 180 päivää viimeisen vuoden aikana, työttömyyspäivärahaa 500 päivältä tai toimeentulotukea pääasiallisena tulona viimeisen neljän kuukauden ajan.

•yli 25-vuotias, joka on saanut työttömyyden perusteella työmarkkinatukea vähintään 300 päivää 500 päivän työttömyysrahakauden jälkeen työmarkkinatukea vähintään 180 päivältä tai toimeentulotukea pääasiallisena tulona viimeiset 12 kuukautta.

Kuntouttavaan työtoimintaan tullaan aktivointisuunnitelman laadinnan kautta.

Kunnan sosiaalitoimi ja työ- ja elinkeinotoimisto tekevät aktivointisuunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa. Aktivointisuunnitelman laatimisen tarkoituksena on rakentaa pitkään työttömänä olleelle polku työelämään. Suunnitelmalla kartoitetaan asiakkaan kokonaistilanne, jonka pohjalta yhdessä mietitään erilaisia työllistymistä edistäviä vaihtoehtoja.

Palvelun toteuttaa

Jämsän kaupunki

Palvelusta vastaa

Jämsän kaupunki
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 22.11.2021