suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Akaan kaupunki

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Akaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään.

Työtoiminta tarjoaa mahdollisuuden rakentaa polkua kohti avoimia työmarkkinoita työelämävalmiuksien ja elämän sekä arjen hallinnan edistämiseksi.

Kuntouttava työtoiminta kartuttaa työkokemusta, tarjoaa uusien asioiden oppimista ja parantaa elämänhallintaa. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tavoitteena on esimerkiksi totuttautua työelämän pelisääntöihin osana työyhteisöä.

Toiminta sijoittuu yleensä kunnan eri toimipisteisiin sekä eri yhdistyksiin avustaviin tehtäviin. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestää kunta.

Kuntouttavaan työtoimintaan tullaan aktivointisuunnitelman kautta, joka laaditaan yhdessä asiakkaan, TE-toimiston ja kaupungin edustajan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAkaan kaupunki
Palvelusta vastaaAkaan kaupunki
Alue Akaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Akaan kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020