suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Kuntouttava toiminta mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Vihannin päivätoimintakeskus Kaveritupa tarjoaa ryhmämuotoista kuntouttavaa toimintaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Lisäksi tarjotaan kuntouttavaa työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille.

Kaveritupa on matalan kynnyksen tuki- ja kohtaamispaikka. Kaveritupaan ovat kaikki tervetulleita juttelemaan tai osallistumaan toimintaan omien voimien ja mielenkiinnon mukaan. Kaveritupa tarjoaa vertaistukea ja tietoa sekä ennaltaehkäisee mielenterveys- ja päihdeongelmia. Toiminta on päihteetöntä.

Toimi näin

Ota yhteyttä Vihannin kaverituvan ohjaajaan. Lisätietoa löydät myös Kaverituvan Facebookista.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttavan työtoimintaan ovat oikeutettuja pitkään työttömänä olleet henkilöt, jotka ovat työmarkkinatuen tai toimeentulotuen piirissä. Kaverituvan toimintaan voivat osallistua kaikki mielenterveys- ja päihdekuntoutujat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 10.5.2022