suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Kuntouttava päivätoiminta ikäihmisille

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin kaupungin kuntouttava päivätoiminta toimii Birgittakodissa Kailo-osaston tiloissa. Päivätoiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan yksilöllisiä voimavaroja ja kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään. Lisäksi toiminnalla tuetaan kotikuntoutuksen asettamia arkikuntoutustavoitteita. Tavoitteena on myös siirtää kotihoidon ja laitoshoidon tarvetta myöhemmäksi sekä tukea omaishoitajien jaksamista.

Päivätoimintaan osallistuvien toimintakyvyn pysymistä ja palautumista tukee ryhmätoiminta, joka harjoittaa muistia, sosiaalisuutta ja fyysistä toimintakykyä. Liikuntakykyä ylläpitää muun muassa kuntosaliharjoittelu, tuolijumppa, tanssi ja liikunnalliset pelit.

Päivän ohjelma sisältää monipuolista viriketoimintaa: muistiharjoituksia, yhteislauluhetkiä, pelejä, leipomista ja kädentaitotehtäviä. Päivän aikana on myös mahdollisuus lepohetkeen.

Päivätoimintaa järjestetään arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 9 - 15 kunkin asiakkaan kanssa erikseen sovittuina päivinä.

Toimi näin

Asiakkaat ohjautuvat päivätoimintaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön yhteydenottojen kautta. Omainen tai asiakas voi myös itse ottaa yhteyttä puhelimitse palvelutarpeesta suoraan päivätoiminnanohjaajaan. Päivät varataan päivätoiminnanohjaajan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava päivätoiminta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kotona asuville henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt tai vaarassa heikentyä sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi. Päivätoiminnan tarve ja ajankohta arvioidaan yksilöllisesti.

Palvelu on maksullinen.

Kuntouttavan päivätoiminnan maksu on 22,50 €/päivä+ mahdollinen kuljetusmaksu 2 €.

Maksu sisältää aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvin sekä kuntoutumista tukevan ohjelman.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 16.5.2019