suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Kuntouttava osastohoito

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perusterveydenhuollon osastohoidossa toteutetaan erikoissairaanhoidosta ja päivystyksestä siirtyneiden potilaiden kuntouttavaa jatkohoitoa, jonka tavoitteena on potilaan kotiutuminen ensisijaisesti omaan kotiin. Hoito perustuu kuntouttavaan työotteeseen, jonka tarkoituksena on potilaan olemassa olevan toimintakyvyn säilyttäminen, edistäminen ja käyttäminen motivoimalla ja kannustamalla potilasta omatoimisuuteen.

Lyhytaikaisen osastohoidon perustehtävänä on hoitaa potilaiden akuutteja sairauksia, jonka jälkeen he voivat siirtyä kotiin tai toiseen hoitolaitokseen, joko itsenäisesti tai tukitoimien turvin.

Kotiutustilanteessa otetaan tarvittaessa yhteyttä omaiseen ja jatkohoidon järjestämistä varten kotihoitoon tai kotisairaalaan.

Toimi näin

Osastohoitoon siirryt lääkärin lähetteellä joko taksilla tai ambulanssilla. Lähettävästä yksiköstä on tieto siirtynyt jatkohoitoon sähköisesti jo etukäteen. Lähettävän yksikön henkilökunta ilmoittaa sinulle, mihin sairaalaan ja mille osastolle siirryt jatkohoitoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Päätöksen osastohoitoon siirtymisestä ja osastolta kotiutumisesta tekee lääkäri.

Vuodeosastohoitoa järjestetään koko Kymenlaakson alueella kotipaikkakunnasta riippumatta.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 18.5.2022