suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Kuntalaisaloite

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Hyrynsalmen kunnan asukkailla ja jäsenillä on oikeus tehdä kuntalaisaloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloite voi koskea yleisellä tasolla esimerkiksi palvelun tai toiminnan kehittämistä. Kunnan tulee vastata aloitteen tekijälle siitä, että mihin toimiin saapuneen aloitteen perusteella on ryhdytty.

Mikäli yli kaksi prosenttia äänioikeutetuista kuntalaisista allekirjoittaa aloitteen, on se otettava käsittelyyn kunnanvaltuustossa viimeistään kuusi kuukautta aloitteen saapumisesta. Vähintään viisi prosenttia aloitteen allekirjoittaneista äänioikeutetuista voi tehdä aloitteesta neuvoantavan kansanäänestyksen. Kunnanvaltuusto päättää äänestyksen järjestämisestä tai aloitteen raukeamisesta viipymättä.

Toimi näin

Aloitteen vastuuhenkilönä oleva kuntalainen voi toimittaa aloitteen joko sähköisesti tai paperilla.

Sähköisessä muodossa aloitteen voi tehdä kätevästi oikeusministeriön ylläpitämään kuntalaislaloite.fi –sivustoon tai lähettää aloite kunnan kirjaamon sähköpostiosoitteeseen. Kuntalaisaloite.fi sivulle tehdyistä aloitteista kunta saa tiedon sähköpostitse kirjaamoonsa.

Paperisessa muodossa tulevat kuntalaisaloitteet lähetetään postitse Hyrynsalmen kunnantalon postiosoitteeseen tai tuodaan kunnantalon aulassa olevaan kuntalaisaloitteille varattuun postilaatikkoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kunnan asukas tai henkilö, joka hallitsee tai omistaa kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniksi katsotut yhteisöt, laitokset ja säästiöt voivat myös tehdä kunnassa aloitteita.

Kuntalaisaloitteen takana voi olla yksi tai useampi kunnan jäsen. Kuntalaisaloitteen voi tehdä myös alle 18 –vuotias kuntalainen. Aloitteesta tulee käydä ilmi aloitteentekijän tai vastuuhenkilön nimi ja yhteystiedot.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 6.4.2022