suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suonenjoen kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Suonenjoki
  • Julkinen palvelu

Suonenjoen kaupunki ja Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot vuokraavat asuntoja hakemusten perusteella. Vuokrattavana on kaiken kokoisia asuntoja, pienistä kerrostaloyksiöistä sadan neliön kerros- ja rivitaloasuntoihin.

Toimi näin

Asuntoja haetaan asuntotoimistosta lomakkeella. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti tai paperilla. Paperilomakkeita saa asuntotoimistosta ja kaupungin neuvonnasta tai sen voi tulostaa verkosta. Hakemuksen liitteeksi on toimitettava vaaditut lisäselvitykset. Lisätietoja saat asuntotoimistosta.

Kaupungin asuntotoimisto ei välitä yksityisten vuokranantajien asuntoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuonenjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSuonenjoen kaupunki
Alue Suonenjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suonenjoen kaupunki
Päivitetty: 3.3.2020