suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sonkajärven kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Sonkajärvi
  • Julkinen palvelu

Sonkajärven kunnan tavoitteena on tarjota asukkailleen hyvä ja toimiva arki. Päivittäiset palvelut ovat lähellä, helposti saatavia ja hyvin toteutettuja, ja monipuolisia palveluja on tarjolla kaikenikäisille. Toimivat terveyspalvelut, päivähoito, perus- ja lukio-opetus sekä hyvät mahdollisuudet liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen antavat hyvät edellytykset niin arkeen kuin vapaa-aikaankin.

Asumisen hintataso on Sonkajärvellä edullinen ja asut lähellä luontoa ja vesistöjä. Sekä Sonkajärvellä että Sukevalla on hyvälaatuisia vuokra-asuntoja ja tontteja: Sonkajärven tonttitarjonta on laaja ja monipuolinen aina luonnonläheisistä rantatonteista lähtien.

Asumisen lisäksi Sonkajärvellä on voimakkaasti panostettu vapaa-ajan asumisen kehittämiseen, josta osoituksena yli 900 loma-asuntoa käsittävä mökkikanta sekä rantaosayleiskaavoitetuilla alueilla olevat useat sadat valmiiksi muodostetut rakentamattomat mökkitontit.

Sonkakoti Oy on Sonkajärven kunnan perustama ja omistama osakeyhtiö, jonka toimialana on tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Sonkajärven kunnan alueella. Yhtiön omistuksessa on 304 vuokra-asuntoa Sonkajärven ja Sukevan kirkonkylässä. Kaikki Sonkajärven kunnan asuntoasiat on keskitetty Sonkakoti Oy:n hoidettavaksi.

Toimi näin

.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSonkajärven kunta
Palvelusta vastaaSonkajärven kunta
Alue Sonkajärvi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Sonkajärven kunta
Päivitetty: 11.2.2020