suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savitaipaleen kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Savitaipale
  • Julkinen palvelu

Kunnalla on noin 150 vuokra-asuntoa: kerrostalo- sekä rivitaloasuntoja Savitaipaleen kirkonkylässä, Heituinlahdessa (2 asuntoa) ja Pettilässä (1 asunto). Osa huoneistoista on aravavuokra- ja osa vapaarahoitteisia asuntoja yksiöistä 4h+k+s -asuntoihin. Vuokrataso vaihtelee asunnon iästä ja varustetasosta riippuen 5,03-11,00 e/m2/kk.

Kunnassa on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely eli asukasvalintoja tehdään välittömästi irtisanomisten tapahduttua. Asuntohakemus on voimassa hakemuksen jättöpäivästä kuusi kuukautta.

Toimi näin

Vuokra-asuntoa haetaan pääosin sähköisellä vuokra-asuntohakemuksella, mikä löytyy kunnan kotisivujen kautta. Varaudu toimittamaan tarvittavat liitteet, jotka ilmoitetaan vuokra-asuntohakemuksessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSavitaipaleen kunta
Palvelusta vastaaSavitaipaleen kunta
Alue Savitaipale
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savitaipaleen kunta
Päivitetty: 10.12.2021