suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Orimattilan kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Orimattila
  • Julkinen palvelu

Kiinteistö Oy Orimattilan Vuokratalot on Orimattilan kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toiminta-ajatuksena on omistaa ja hallita asumiskiinteistöjä ja asuntoja sekä vuokrata asuntoja niitä tarvitseville kaupungin hyväksymien asukasvalintaperusteiden mukaisesti.

Yhtiöllä on omia huoneistoja yhteensä 749, joista 10 on pienkiinteistöjä, yhtiön omistamia asunto-osakkeita 28, tukiasunto-osakkei ...

Toimi näin

Asuntohakemus on uusittava kolmen kuukauden kuluttua, joko puhelimitse tai käymällä henkilökohtaisesti isännöitsijän toimistossa.

https://hakemus.tampuuri.fi/orimattila/

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tarkistamme jokaisen hakijan luottotiedot.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelusta vastaa

Orimattilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Orimattilan kaupunki
Päivitetty: 6.9.2023