suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Lieto
  • Julkinen palvelu

Liedon Asunnot Oy:llä on 295 vuokra-asuntoa yhdessätoista talossa aivan Liedon keskustassa. Tarvasjoella on kaksi rivitaloa Tuomikujalla ja yksi Tarvasjoen Kirkkotiellä. Asuntoja on yhteensä 22. Asunnoista peritään yhden kuukauden vuokran suuruinen vuokratakuu.

Toimi näin

Hakemuksen palautus

Hakemus liitteineen palautetaan kunnanviraston toiseen kerrokseen hallintopalveluihin tai ensimmäisen kerroksen yhteispalvelupisteeseen, kirkkotie 13.

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta, ja se voidaan uusia myös puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Lomakkeen voi noutaa yhteispalvelupisteestä. Se voidaan myös pyynnöstä lähettää asiakkaalle postitse. Tarvittavat liitteet ovat, palkkatodistus tai eläketodistus sekä viimeinen verotustodistus. Hakemuksessa tulee kertoa selvästi omin sanoin asunnontarve. Hakemusta on täydennettävä, mikäli hakijan olosuhteissa tapahtuu muutoksia

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Lieto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 4.2.2022