suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan Vuokrakodit Oy

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa aravavuokra-asuntoja tarjoaa kunnan omistama Laukaan Vuokrakodit Oy, jolla on noin 650 vuokra-asuntoa.

Asunnoista puolet sijaitsee kirkonkylässä ja loput kunnan muissa taajamissa Lievestuoreella, Vihtavuoressa ja Leppävedellä. Yhtiöllä on myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Laukaan Vuokrakodit Oy:n isännöintitehtäviä hoitaa Realia Management Oy.

Laukaassa aravavuokra-asuntoja tarjoa ...

Toimi näin

Vapautuvia vuokra-asuntoja voi hakea jatkuvasti. Sähköisen asuntohakemuslomakkeen sekä ARA:n tulostettavan lomakkeen löydät Laukaan Vuokrakodit Oy:n verkkosivulta.

Hakemuksia saat myös Laukaan Vuokrakotien asiakaspalvelusta ja kunnan neuvonnasta, jotka molemmat sijaitsevat kunnanviraston 1. kerroksessa sekä Lievestuoreen asiointipisteestä. Lomakkeen voit palauttaa kaikkiin edellä mainittuihin toimipisteisiin. Voit myös lähettää sen postitse (Laukaan Vuokrakodit Oy , PL 6, 41341 Laukaa).

Asuntohakemuksen liitteet kannattaa toimittaa joko hakemuksen jätettäessä tai välittömästi sen jälkeen. Tällöin päätös asukkaaksi valinnasta ja asunnon vuokrauksesta voidaan tehdä nopeasti ja joustavasti. Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Laukaan Vuokrakodit Oy:lle jätetyn hakemuksen voi uusia puhelimitse tai käymällä paikan päällä.

Lisätietoja Laukaan Vuokrakodit Oy:n vuokra-asunnoista ja niiden hakemisesta saat Vuokrakotien asiakaspalvelusta. Realia Management Oy:llä on toimipiste Jyväskylässä (Lyseonkatu 4, 40100 Jyväskylä), jossa voit myös asioida ja jonne voit palauttaa asuntohakemuksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Laukaan Vuokrakodit Oy

Palvelusta vastaa

Laukaan Vuokrakodit Oy
Tekstistä vastaa: Laukaan Vuokrakodit Oy
Päivitetty: 6.6.2023