suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Kiteellä vuokra-asuntoja tarjoavat kaupungin omistamat vuokrataloyhtiöt: Kiteen Kotitalot Oy ja KOy Kesälahden Vuokratalot. Näissä on yhteensä 574 asuntoa. Asunnoista 471 sijaitsee Kiteen keskustassa ja 103 asuntoa on Kesälahden taajamassa. Kiteen Kotitalot Oy:n isännöintiä hoitaa kaupungin asunto- ja isännöintipalvelut. KOy Kesälahden Vuokratalojen isännöinti on OP Koti Kiteen Seutu Oy:ssä.

Kaupungin suoraan omistamia tai kaupungin vuokraamissa kiinteistöissä olevia vuokra-asuntoja on yhteensä 173 kpl. Näistä Kiteen keskustassa sijaitsee 140 asuntoa ja Kesälahden taajamassa 33 asuntoa. Asunnoista on erityisryhmille (mm. ikäihmiset) tarkoitettuja eritasoisia vuokra- ja palveluasuntoja yhteensä 148 kpl. Näihin asukasvalinnat tekee Siun Sote (Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä). Vuokrasopimusasiat hoidetaan asuntotoimistossa.

Ikäihmisille tarkoitettuja vuokra-asuntoja on lisäksi Keski-Karjalan Vanhustentaloyhdistys ry:n taloissa Peltolassa ja Harjulassa, Suomen Seniorikodit Oy:n Veteraanitalossa sekä Kiinteistö Oy KotKonnussa. Asuntohakemukset toimitetaan kaupungin asuntotoimistoon.

Toimi näin

Vuokra-asuntoja voi hakea jatkuvasti. Asuntohakemuslomakkeet löydät Kiteen Kotitalojen internetsivuilta (http://www.kiteenkotitalot.fi/hae-asuntoa). Sähköisesti hakemuksen voi tehdä Miunpalvelujen kautta (https://miunpalvelut.fi/kitee/asuminen-ja-ymparisto).

Hakemuksia saa myös kaupungin asuntotoimistosta sekä kaupungin asiointipisteistä (Kiteentie 25 ja Pyhäjärventie 3). Hakemuksen voi palauttaa kaikkiin edellä mainittuihin toimipisteisiin tai lähettää postitse (Asuntotoimisto, Kiteentie 25, 82500 Kitee) tai sähköpostilla (asunto.kirjaamo@kitee.fi).

Asuntohakemuksen liitteet (mainittu lomakkeella) kannattaa toimittaa hakemuksen mukana tai välittömästi sen jättämisen jälkeen. Näin nopeutat asukasvalintapäätöksen ja vuokrasopimuksen saamista.

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta ja sen voi uusia puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä asuntotoimistossa.

Vuokrataloyhtiöiden asuntoihin vakuus (yhden kuukauden vuokra pyöristettynä ylöspäin seuraavaan täyteen kymmeneen euroon) tulee olla maksettuna tai vakuuteen tulee olla toimitettuna maksusitoumus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Lisätietoja Kiteen kaupungin asuntotoimistosta (puh. 040 105 1212 ja 040 105 1218, asunto.kirjaamo@kitee.fi). Asuntotoimisto on avoinna normaalioloissa ma ja ke klo 8 - 15 ja pe klo 8 - 12. Kaupungin ohjeistuksen mukaan koronaepidemian aikana palvellaan ensisijaisesti puhelimen ja sähköpostin välityksellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 27.5.2020