suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Hyrynsalmen alueen vuokra-asunoja voi tiedustella kunnan omistamasta Kiinteistö Oy Ahmahakasta. Valtaosa yhtiön vuokra-asunnoista sijaitsee keskustaajamassa.

Yhteensä vuokrakohteita on 14, joissa vuokrattavia asuntoja on 224. Asuntotyypit vaihtelevat yhden huoneen asunnoista aina neljän huoneen ja keittiön asuntoihin. Vuokrattavat kohteet ovat joko kerros- tai rivitaloasuntoja.

Toimi näin

Vuokrahakemuksen liitteenä tulee olla työssäkäyvillä työnantajan palkkatodistus ja viimeisin palkkalaskelma. Eläkkeen saajat tarvitsevat todistuksen bruttoeläkkeen määrästä. Työttömät puolestaan tarvitsevat ilmoituksen viimeisimmästä ilmoituksesta päivärahan maksamisesta. Liikkeenharjoittajat tarvitsevat viimeisimmän tulolaskelman, taseen ja yrittäjän tuloselvityslomakkeen kirjanpitäjän täyttämänä. Opiskelijoilta vaaditaan opiskelutodistus. Tämän lisäksi kaikki yli 18 –vuotiaat tarvitsevat verotodistuksen.

Vuokranhakijan tarvitsee myös tehdä selvitys omistamistaan tai osuuksistaan osakehuoneistoissa tai kiinteistöistä, jossa käy ilmi niiden käypäarvo. Lisäksi terveydentilaan vaikuttavat tekijät vuokratarpeessa tulee tuoda esille omien asiakirjaliitteiden kautta.

Asunnottomuuteen liittyen hakijan tulee tehdä hakemuksen liitteeksi selvitys esimerkiksi nykyisestä oleskelustaan tai edellisen asunnon irtisanomisesta tai siihen liittyvästä häädöstä, joista tulee olla omat asiakirjat todisteena. Myös avioerosta tai vireillä olevasta avioerosta tulee olla liitteet. Näiden kaikkien edellä mainittujen ohella hakija voi toimittaa myös muita liitteitä ja perusteita, jotka vaikuttavat vuokratarpeeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Vuokra-asuntohakemus kunnan arava- ja vapaarahoitteisiin tulee osoittaa kunnan asuntotoimistoon. Hakemus on voimassa kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen hakijaan tulee uusia hakemus asuntotarpeen niin edellyttäessä.

Asuntohakemuksia saa verkosta Ahmahakan sivuilta tai valmiiksi tulostettuina asuntotoimistolta tai kunnan neuvonnasta, jonka voi lähettää täytettynä, allekirjoitettuna ja skannattuna sähköisesti tai postitse Ahmahakan asuntotoimistoon.

Palvelun toteuttaa

Hyrynsalmen kunta

Palvelusta vastaa

Hyrynsalmen kunta
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 28.8.2023