suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoidon toimintamuodoista perinteisin on hoitajan omassa kodissa tapahtuva varhaiskasvatus. Perhepäivähoitajalla voi olla omassa kodissaan samanaikaisesti enintään neljää alle kouluikäistä lasta, hoitajan omat lapset mukaan lukien. Hoitaja saa palkan lisäksi erillistä kustannuskorvausta lasten ruokailu- ja muihin kustannuksiin.

Perhepäivähoidossa hoitajan viikkotyöaika on keskimäärin 40 tuntia/viikko, mikä määrittyy lasten varhaiskasvatusaikojen perusteella. Varhaiskasvatusajasta sovitaan hoitosopimuksella perhepäivähoidon ohjaajan kanssa ennen varhaiskasvatuksen alkamista.

Raumalla on yhteensä noin 22 kunnallista perhepäivähoitajaa.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Paikkatiedustelut ja hakemiseen liittyvät kysymykset varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Palveluohjaajan tavoittaa ti klo 10-11 ja ke ja to klo 9–11 palvelupiste Pyyrmannissa ja puhelimitse 040 172 9455. Sähköposti on varhaiskasvatus@rauma.fi

Varhaiskasvatushakemukset täytetään ensisijaisesti sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 6.9.2021