suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoidon toimintamuodoista perinteisin on hoitajan omassa kodissa tapahtuva varhaiskasvatus. Perhepäivähoitajalla voi olla omassa kodissaan samanaikaisesti enintään neljää alle kouluikäistä lasta, hoitajan omat lapset mukaan lukien. Hoitaja saa palkan lisäksi erillistä kustannuskorvausta lasten ruokailu- ja muihin kustannuksiin.

Perhepäivähoidossa hoitajan viikkotyöaika on keskimäärin 40 tuntia/viikko, mikä määrittyy lasten varhaiskasvatusaikojen perusteella. Varhaiskasvatusajasta sovitaan hoitosopimuksella perhepäivähoidon ohjaajan kanssa ennen varhaiskasvatuksen alkamista.

Raumalla on yhteensä noin 25 kunnallista perhepäivähoitajaa.

Toimi näin

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Paikkatiedustelut ja hakemiseen liittyvät kysymykset varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Palveluohjaajan tavoittaa ti klo 10-11 ja ke- to klo 9–11 palvelupiste Pyyrmannissa ja puhelimitse 040 172 9455. Sähköposti on varhaiskasvatus@rauma.fi

Varhaiskasvatushakemukset täytetään ensisijaisesti sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 16.9.2020